Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2008 01:40 - "Който контролира миналото, контролира бъдещето. Който контролира настоящето, контролира миналото!"
Автор: libertybell Категория: Политика   
Прочетен: 4316 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 09.09.2008 12:47


Публикуваните текстове са извадки от Указания на централата на КГБ до ядрото на КГБ в съветското посолство във Варшава. Писани са през 1947г. Полският превод е публикуван на 2.9.1989 г. в САЩ. 

Инструкциите са всеобхватни, цинични и отвратителни:

- Да се ускори ликвидацията на местното население, свързано с ..... организации, които са възникнали не по наша инициатива. За тази цел да се използва въоръжената опозиция.

 

- Всички политически противници да бъдат задържани....които имат авторитет сред местното население при т.нар. случайни инциденти да бъдат ликвидирани...

 

- Да се ускори обединяването на всички партии в една организация, като всички ключови позиции бъдат заемани от хора, утвърдени от нашите специални служби.

 

- Да се обединят всички младежки организации в една и ръководните постове ....да бъдат заемани от хора, утвърдени от нашите специални служби. Преди обединяването да бъдат ликвидирани известните ръководители на скаутското движение.

 

- Да се осигури на държавните служители (освен ДС и миннодобивната промишленост) малка заплата. Това се отнася преди всичко за здравеопазването, правосъдието, образованието...

 

- Във всички държавни органи и в повечето заводи да се поставят хора сътрудници на нашите специални служби (без знанието на местните власти).

 

- Да се упражнява натиск върху местните органи при раздаването на земя, парцели или терени да не дават документ за притежание, а само за тяхното ползване.

 

 - ...мерки за "осигуряване" на нерентабилност на частното земеделие, .. и лошо качество на стоките на частните предприятия и занаятчии...

 

- ...да не се допуска задоволяване на вътрешния пазар...

 

- Всички укази и наредби, било те правни, икономически или организационни, да не бъдат формулирани точно.

 

- Да се подменят преките ръководители с необучени и неквалифицирани работници.

 

- Местните хора с партийни, държавнически или стопански функции да имат условия за работа, които ги компрометират в очите на подчинените им  и да направят невъзможно връщането им в средата, от която са произлезли.

 

- ... строг контрол на мунициите..

 

Обществените прояви на местното ръководство могат да съдържат народностни и исторически акценти...

 

- Да се следи внимателно в реставрираните или новопостроени градове и жилищни комплекси водопроводната мрежа да бъде свързана с централния водопровод. Старите водоизточници и улични кладенци систематически да бъдат ликвидирани.

 

- При реконструкция и строеж на промишлени обекти да се следи промишлените отпадъци да бъдат отвеждани в реките, които биха могли да служат като резервоари за питейна вода.

 

- Апартаментите в реконструираните градове и новите жилищни комплекси не бива да имат пространства, в които да отглеждат домашни животни или да се складират хранителни запаси за по-дълго време или в по-големи количества.

 

- Да се създадат нарушения в точността на транспорта...

 

- Да се създаде максимално разширена канцеларска администрация...

 

- ...да се отстранят учителите, които имат авторитет и популярност... да бъде прекъсната връзката между отделните предмети...в средните училища да отпадне изучаването на гръцки, латински, обща философия, логика и генетика.... По история...да се набляга на тиранията на кралете и на борбата на подтиснатия народ...

 

- Във висшите учебни заведения да се осигури превес на лица от най-нисшите социални слоеве, които нямат интерес да повишават квалификацията си, а да имат диплома.

 

- Да се полагат грижи за строеж на мостове, улици, пътни съоръжения, за да може в случай на неотложна военна интервенция да се осигури бърз и ефективен достъп...

---------------------------------------------

С голяма доза на сигурност можем да предположим, че и българското местно население е било третирано по същия безцеремонен начин от "освободителите" си. 
Днес ( 9.09 ) ще изпълзят зомбитата с циментови глави да празнуват окупацията на България от Съветския съюз през 1944г. 
С празни погледи и треперещи ръце ще веят червените знамени и ще скандират немощно "П-о-б-е-д-а"!  
Белите им коси не заслужават вашето уважение. Не ги съжалявайте и не им съчувствайте...
Съжалявайте себе си, защото докато мърдат ще ни теглят надолу и назад към "антифашистката" си младост, когато са извършвали екзекуциите и погромите над другите българи в името на чужда държава и чужда идеология. 
А техните деца и внуци сега ни управляват. ДОКОГА?

 

Прочее СARTHAGO DELENDA EST... 
и първата стъпка в това богоугодно дело Е

 



Тагове:   миналото,   Настоящето,


Гласувай:
0



1. bamby13 - В началото на 90те беше публлику...
09.09.2008 09:34
В началото на 90те беше публликувано и у нас. Мисля, че в един от първите броеве на "Свободен Народ"
днес сигурно ще изпълзят другарчетата, може дори и Гоце и Серго да са сред тях. Ако не тялом, то духом, сзс сигурност.
цитирай
2. gantree - Виж и това
09.09.2008 21:18
http://dnevnik.bg/show/?storyid=548055

Тази вечер към 18:00 часа са го пуснали.
цитирай
3. libertybell - Да, bamby, беше публикувано във в-ка на
09.09.2008 21:29
Зелена партия през 1990г.(струва ми се). Но не доби популярност :(
За съжаление мнозинството не иска да си разваля хатъра...с минало и с история.
Но най-големият потрес за мен беше, че подробните разкрития за лагерите не предизвикаха практически никаква реакция?! Нямаше морална санкция за изродите, които са избивали, измъчвали и осакатили хиляди хора.
Затова, когато Гоце закаканиже за обединение на всички българи ми се повдига от отвращение. Не може жертвите и палачите да се прегърнат, поне аз не мога да го приема.
цитирай
4. libertybell - gantree,
09.09.2008 22:00
прочетох, благодаря за линка!
Христо Христов заслужава поздравления за поредното задълбочено разследване. Потресоха ме обаче коментарите под статията! Що за кретени???
цитирай
5. анонимен - Ти вярваш ли на всичко това?
09.09.2008 23:40
Щото аз не, някои от нещата са типично в комунистически стил, но другото ми изглежда вече чак изопачено.
цитирай
6. libertybell - # 5,
10.09.2008 01:10
не знам какви "указания" на КГБ е имало за българското население, но пък вярвам на фактите - хиляди несъгласни или потенциално опасни за режима са избити; десетки хиляди са "превъзпитани" в лагерите. Може би, все пак си чувал за т.н."народен съд"?
Вярвам и на очите си! Образованието и до ден днешен е според "инструкциите". Градовете ни са застроени с ужасно грозни и отвратителни за живеене комплекси, и живеещите в тях са в робска зависимост от т.н.комунални услуги. Общественият транспорт е под всякаква критика (какъвто беше и преди)... А ако си спомняш (ако си роден по-отдавна) беше време, когато дори лук, картофи и моркови се внасяха.
Та кое от цитираното от "указанията" ти се струва изопачено?
цитирай
7. satory - Здравейте
10.09.2008 17:29
Че това е истина ще го разберат малко хора. Останалите ще предпочетат да продължат все така в утъпкания от комунизма коловоз. Все едно не е било. Просто това е съдбата им. Опасявам се, че комунизма беше и е много по-страшен от написаното в тази инструкция за употреба и контрол на обществото. Но все пак тя е достатъчно добра илюстрация на това което се случваше тук допреди 15 години и продължава да се случва на достатъчно много места по света. Декомунизация, лустрация и аналогичен на Нюрнбергските процеси срущу нацизма съдебен процес. Когато това се случи нещата може и да станат различни. Но, едва ли.
Поздрави.
цитирай
8. libertybell - satory,
10.09.2008 21:56
съгласна съм с казаното от вас. И аз за съжаление вече нямам илюзията, че е възможен морален катарзис в България.
Вероятно най-точната диагноза за българското общество направи д-р Николай Михайлов:
"Комунизмът не беше отхвърлен в България с дължимата решителност и морален радикализъм. Това минало масово е преживявано като бедност плюс сигурност, като хубаво равенство с дисциплина. Комбинацията импонира. Комунизмът е ювенилно първомайско настроение, наивна и свежа комсомолска възраст...
Голямото тоталитарно щастие се крепеше на дребни подлости, на данък скромна низост. Дребната подлост в онази възпята система беше патриотичен дълг...
Българите нямат въображение за морален отговор и сили за радикална реакция. Георги Първанов е емблематичен пример на това дребнодушие, с неговото опоскано досие. Бедата е в контекста обаче, Първанов е само средностатистическа норма, пръв между равни по морално бездарие."
Поздрави.
цитирай
9. анонимен - Това ли е света за който мечтаеш
22.07.2011 00:00
Да започнем пак с мисълта на Оруел "Който контролира настоящето, контролира миналото!"(пренаписва историята). Гадна работа е било това социализма. Разбрахме как е било, а сега къде е разликата??? А.. има такава. Всичко изброено е умножено по 3 или повече. Повече безработица, повече неграмотност, повече бедност, мизерия... И сега основния въпрос: Докога ще вървим все назад и затова ще обвиняваме миналото и бившата власт. Кой ще ми обясни, след като всичко е ясно, кога ще тръгнем напред.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: libertybell
Категория: Политика
Прочетен: 786749
Постинги: 176
Коментари: 1345
Гласове: 15485