Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2008 18:01 - Кратка библия на програмиста
Автор: libertybell Категория: Забавление   
Прочетен: 1287 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 13.08.2008 18:58


1. В началото бе словото, и словото бе 2 байта, и нищо друго нямало.

2. И отделил Бог единица от нула, и видял, че това е добро.

3. И казал Бог: Да бъдат данни, и станало така!

4. И казал Бог: Да се съберат данните, всички в тяхното си място, и създал дискети, твърди дискове и компакт дискове.

5. И казал Бог: Да бъдат компютри, в които да се пъхат дискетите, твърдите и компакт дисковете, и ги нарекъл хардуер, и отделил хард от софт.

6. Софта още го нямало, но Бог бързо се поправил и създал програми - малки и големи, и им казал: Плодете се и се размножавайте, и паметта запълвайте.

7. Но омръзнало Му да създава сам програми и казал Бог: Създавам програмиста, по образ и подобие мое, да господства над компютрите, и над програмите, и над данните. Създал Бог програмиста, и го заселил в своя Изчислителен Център, в който работел. И повел Той програмиста към дървото от каталози, и заповядал: От всеки каталог можеш да пускаш програми, само от каталога Windows не пускай нищо!

8. И казал Бог: Не е хубаво програмиста да е сам, ще му сътворя потребители, съответстващи на него. И взел Той от програмиста кост, в която нямало мозък, и създал потребителя, и представил го на програмиста; и нарече го програмиста юзер. И седнали те под голия DOS и не се карали.

9. Бил бил най-хитрият от всичките зверове на полето. И казал Бил на юзера: лъжа ли каза Бог: не пускайте никакъв Софт? И казал юзер: всеки софт ние можем да пуснем, само от директорията Windows не можем. И казал Бил на юзера: живейте си както си знаете! В деня, в който пуснете Windows, ще бъдете като богове, само с едно щракване на мишката ще сътворявате каквото искате. И видя юзерът, че е приятно за окото. И го пожела, защото прави ненужни знанията, и го постави на своя компютър. А после каза на програмиста, че това е наложително, и той също си го сложи.

0A. И тръгна програмистът да търси свежи драйвери; И видя го Бог и го попита: Къде отиваш? Програмистът каза: Търся свежи драйвери, нали тях ги няма под голия DOS. И каза Бог: Кой ти каза на теб за драйверите? Да не си пускал Windows? Програмистът отговорил: юзерът, когото Ти ми прати, каза, че иска програми само под Windows. Аз ги поставих. И каза Бог на юзера: Какво си направил? Юзерът отговори: Бил ме прелъсти.

0B. И каза Бог на Бил: За това, което направи, проклет да бъдеш пред всички скотове и всички полски зверове. Ще наложа вражда между теб и програмиста. Той ще те хока грозно и с грозни думи, а ти ще му продаваш Windows.

0C. На юзера каза: Ще умножа скръбта и ще изтощя силите ти и ще ползваш грешни програми; и няма да можеш да живееш без програмиста; и той ще господства над теб.

0D. А на програмиста каза: За това, че си послушал юзера, проклети да са компютрите за теб, троянски коне и вируси ще ти създават; с труд ще изкарваш хляба си, а програмите с мъки ще пишеш.

0E. И ги изгони Бог от изчислителният си център, и постави парола на входа.

0F. General Protection fault.

image



Тагове:   библия,


Гласувай:
0



1. gantree - :))
13.08.2008 21:07
Явно много си се ядосала :)
А каза ли ти либертарианският Бог нещо за "PartitionMagic"?
Май не? :)))
цитирай
2. libertybell - :)
14.08.2008 11:08
М-да... бях ядосана! А като ми поотмина яда, вчера след 19 ч. останах без интернет...та до тази сутрин!
А "PartitionMagic" не ФърФи, когато на хардуера му хлопат главите, сигурно знаеш?
цитирай
3. libertybell - хахах :)
18.08.2008 15:08
General Protection fault...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: libertybell
Категория: Политика
Прочетен: 786276
Постинги: 176
Коментари: 1345
Гласове: 15485