Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2009 16:20 - Има нещо гнило в Дания...(Копенхаген!)
Автор: libertybell Категория: Политика   
Прочетен: 3934 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 18.01.2010 13:43


В науката има нещо вълшебно. Инвестираш минимално количество факти, а възвръщаемостта в догадки и предположения е като разпродажба на едро. (Марк Твен)

От няколко дни не смея да дишам, да пуша, да ям месо, а и да ходя до WC (извинете за откровеността)...

Откакто прочетох призива на "Таймс":
Откажете се от месото, за да спасите планетата,  живея в стрес и потрес! По цял ден трескаво се питам как да намаля  "въглеродния си отпечатък"?  Какво да направя за планетата?  Какво?  Място не мога да си намеря!

Лорд Стърн от Брентфорд благо ни съветва да станем вегетарианци, защото още от 2006г. се знаело, че кравите и свинете (не знам защо не споменава овцете и козите примерно?) са виновни за около 18 % от глобалните въглеродни емисии, а пък метана, който отделят (сещате се какво имам предвид) е 23 пъти по-силен от СО2 като газ, предизвикващ глобално затопляне. Ти да видиш!?

И за да се образовам, реших да попитам Гугъл...

Оказа се, че съм проспала
още един призив за вегетарианство от 2008г., но този път от друг икономист Раджендра Пачаури...

Но това не е всичко! Двама архитекти, посветили се на устойчивото развитие са написали книга, която също дава ценен съвет на непросветените: 
"Изяж куче, спаси планетата!"  Ако мислите, че са пропуснали котките, хамстерите и златните рибки - не са!  Есенцията е: "Домашните зайчетата и пилета обаче са доста по-екологични, тъй като поне осигуряват месо на собствениците си. Двойка зайци могат да родят около 36 малки на година, осигурявайки 72 кг месо и намалявайки по този начин въглеродния отпечатък на собственика си."?!?!?!

Продължих да търся информация. Оказа се, че има учени, които не пеят в същия хор... Може би сме в преход към 
нова ледникова епоха?  А дали липсата на слънчевите петна  в последните години не е индикация за идващ студ?

М-да, объркващо! Едни казват, че климата зависи от някакви си
петдесетина дни (не си го измислям!), друти пък донякъде развалят общата хармония с разни измислици от сорта, че глобалното затопляне прави пауза !?

Но тъй като наближава срещата в Копенхаген, трябва да се въведе ред: вече се "знае" (!?), че животните, отглеждани за храна са "виновни" не за някакви си мижави 18%, а за цели 51% от вредните емисии... Много удобен претекст за увеличаване на цената на месото!

И за да няма никакво съмнение, че става дума не просто за пари, а за много пари - и
Сорос се включи в борбата с климатичните промени... Любопитното е, че Ал Гор му бил отворил очите!
 
image
  Като споменах Ал Гор се сетих, че той е много загрижен за Северния полюс,

image

но защо не казва нищо за увеличаващата се ледена "шапка" на Южния полюс? 
И в този ред на мисли: защо не се коментира въздействието на около 1500-те действащи вулкани? Да не би вече да отделят в атмосферата само антиоксиданти?
 
 Хронология на гаданията затопляне/застудяне - ето тук !

След дългото ровене из мрежата, и първоначалното объркване от огромното количество дезинформация се размечтах... и си представих новият био-еко-органичен-спасен свят:

Унищожаваме всички тревопасни животни, а хищниците които не успеем да избием - сами ще си умрат от глад. 

Отказваме се от колите - ходенето пеша е здравословно! Велосипедите не са екологично решение всъщност, защото - фабрики, производство и т.н.

Отказваме се от парното - вредните емисии...

Произвеждаме ток само със слънчеви батерии, макар че със сигурност и тяхното производство не е много чисто! Вятърните паркове пречат на птиците - от друга страна не съм сигурна дали и тях не трябва да ги ликвидираме? Хахах, да му мислят тези, които живеят на север! 

А  защо ни е ток? Ще хрупаме свежа тревичка (тревопасните вече няма да са ни конкуренция). Ако си спомняте преди години любимият вожд Ким Чен (не помня баща или син) убеди (може би) корейците колко е полезна тревата! Т.е. има и ноу-хау. Там където не стига тревата, ще прилагаме йогийския номер с фотосинтезата... Брей, тези на север пак ще са прецаканите!

Но много хубаво не е на хубаво... Изпаднах в съмнения: като заживеем здравословно ще живеем по-дълго, а като се върнем "назад към природата" ще си оправим демографията. Така населението ще се увеличава, тревата няма да стига за всички, НО най-важното: като заместим тревопасните в хранителната верига - какво се случва с вредните емисии от метан примерно? 

Дотук с антиутопията! Решението не е да се върнем в пещерите или по дърветата, а да живеем като разумни същества с техническа цивилизация. 

Темата е твърде сериозна, за да бъде оставена само на политиците и на услужливи учЕни, като най-гръмогласните от тях даже не са климатолози. Убедена съм, че човеците не трябва да унищожават околната среда и че най-елементарното действие с доказан резултат е: ако отсечеш едно дърво, садиш - две. Струва си да се влагат средства в разработването на централи с ядрен синтез, да караме коли с водородни двигатели и т.н.

Промените в климата са факт, който не подлежи на съмнение. Съмнителни са предлаганите "решения". 

Това, което е сигурно е, че ще плащаме "въглероден" данък под една или друга форма. И цялото медийно забълбукване в Европа и САЩ има единствената цел да ни накара да се почувстваме  виновни за "въглеродния си отпечатък" и да се съгласим да плащаме безропотно нови и нови измислени данъци!  

Шараните, които кълват на нАучните "примамки" са много cool, а съмняващите се в новата "религия" сме нечувствителни егоисти. 

Струва ми се подходящ момента да си припомним думите на Томас Малтус:  "това, което държи (броя на) населението под контрол са нещастия (войни, епидемии, глад и болести), морални ограничения и поквара (убийства, предпазване от забременяване и хомосексуализъм)." 

Помислете и си направете изводите сами ... 





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. beckslover - Ух,
31.10.2009 16:54
че готин е набатът ти!!!:))
Ма двадесет години все глухи ги избираме;(((
цитирай
2. ignatkan - Добре де, нали дърветата,
31.10.2009 17:31
храстите и цветята се хранят с нашето издишване, те свършиха ли се вече, та да мисля за моите въглеродно-диоксидни, или по-предишному въглеродно-двуокисни отпадъци?
цитирай
3. sowhat - уф, либи
31.10.2009 19:37
всички са маскари!
цитирай
4. анонимен - Добре, че уважаемият лорд
31.10.2009 20:46
не се е сетил за един от националните ни специалитети - фасул яхния и вредните последствия за атмосферата от съпътстващите тази храна емисии. Тогава сигурно щеше да се налага да плащаме допълнителен данък на глава /тяло / от населението или да ни забранят да консумираме въобще боб. :)))))))))))
Сериозно погледнато въпросът е глобален, но за решаването му са необходими МИСЛЕЩИ, а не ГОВОРЕЩИ глави на разни лордове, перове и други ......ве !
цитирай
5. bilingual - хехехе,
31.10.2009 23:48
четох тази статия в Дневник и изключително се забавлявах с коментарите :)

@андрешко правилно отбелязвате нашите национални специалитети. тях не са ги взели предвид. :)))
цитирай
6. nadagr - Бобът не е само наш специалитет,
01.11.2009 10:03
в магазините е пълно с всякакъв боб - северно-американски, канадски, бразилски...Да изброявам ли още?
Цялото човечество обича Боба. така че приходите от данък "Боб" ще са огромни.
цитирай
7. анонимен - Стига смешки
01.11.2009 22:01
По тези въпроси вече трябва да се говори само сериозно. Да се майтапиш със затоплистите е най-естественото - глупостите трябва да се осмиват. Но наглостта им вече взема застрашителни размери, и то е защото почтените и умни хора не ги вземат на сериозно.
Спомням си, дядо ми ми разказваше как след 1944 година комунистите са изглеждали смешници и идиоти, и никой не ги е вземал на сериозно, пък виж, какво стана после. 1933 година и на Хитлер са гледали с насмешка.
Атаката срещу здравия разум на капитализма и СВОБОДНИЯ пазар се води на всички фронтове и с всички средства. Диктатурата е любимата форма на обществени отношения на лявомислещите, и ето, след провала на "социалните" теории, сега са се втренчили в идеята за "защита на планетата" от ужасния капитализъм и неговата технологична цивилизация. Важна е крайната цел - всички да бъдат подчинени на една главна, всеобемаща цел, (колкото по-неясна и неизмерима в настоящето, толкова по добре) и естествено на нейните гурута, защото те я разбират най-добре!!!!
Свободата умира най-лесно на фона на възторжени аплодисменти.
цитирай
8. libertybell - Благодаря на всички
02.11.2009 20:16
за включването.
цитирай
9. raylight - Яденето
04.11.2009 08:52
на животни си е част от естествения процес. Не то трябва да намалява, а трябва да се засаждат гори и да се възстановява увредената флора в океаните
цитирай
10. анонимен - Оръжие за масово...
26.11.2009 11:35
облагане!
Екологизма, е просто предната идеология(религия) родена в Европа, на мястото демодирните вече фашизъм/комунизъм. Целта обаче е същата - да се манипулира и контролира човешкото поведение.
От известно време си задавам въпроса защо тези лудости периодично се появяват в (континентална) Европа, а САЩ и (само донякъде) UK са доста по имунизирани?
Дали причината не се крие още най-ранните години на възпитанието и образованието? В Европа (и най-вече в бившия соц-лагер) се залага на 2 неща: Послушанието и Повторението. Децата още от предучилищна се учат да наизустяват текстове и биват оценявани според точноста на ИМИТАЦИЯТА! И така чак до университета, където от студента се очаква да изтегли билетчето и да "изпее" съответният материал. Така огромното мнозинство от хората в Европа са научени че: "Има ЕДНА Абсолютна истина" и че "ТЕ" я знаят.
Разговарял съм с много хора по въпроса за глобалното затопляне и голяма част от тях казват, че "ВЯРВАТ"(!), а на въпроса Защо, отговарят "Защото така ни се казва(медии, политици, учени)"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: libertybell
Категория: Политика
Прочетен: 786571
Постинги: 176
Коментари: 1345
Гласове: 15485