Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2008 12:56 - Американските избори
Автор: libertybell Категория: Политика   
Прочетен: 1621 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 21.03.2009 20:15


от ExtremeCentrePoint:

Американските избори: втори мандат за Джими Картър

Posted by Римл@нин  October 13, 2008

image


Много от вас вероятно не си спомнят за Джими Картър, а други имат само бегла представа от него. Но аз го помня. Когато той стана президен на САЩ, със семейството ми окончателно се преместихме от Франция във Флорида. Гнусни години. Бях вече отвратен от това, което виждах в Европа. Вбесяваше ме зараждащата се мекушавост и търпимост към социализма. След 1968ма и десет години по-късно през седемдесетте, всички леви течения ставаха все по-арогантни и агресивни. Комунистите бяха в подем. САЩ не правеха изключение и американците избраха за президент Картър, а държавен секретар стана Кисинджър. В същото котило на пропаднали учени се закачи по-късно и Бжежински. Америка започна да върви надолу. Комунизмът, обнадежден от слабостта и, поде настъпление по цялата планета. Падна Иран… в Ангола се водеха боеве, кубинските войски се разхождаха из Централна Африка както у дома си и дори Южна Африка не беше сигурна. Кисиджър предаде Родезия на комунистите и Мугабе, Никарагуа стана съюзник на СССР, в Колумбия, Хондурас, Панама властта се клатеше и беше въпрос на време да стане проруска. Кратката ера на Картър ни донесе стагнацията, опашките пред бензиностанциите, фалитите на дребните предприемачи, обедняването на Америка. А Барак Хюсеин Обама е много по-ляв от него …

 Сега, както по всичко личи, е възможно историята да се повтори. Това означава ни повече, ни по-малко една временна победа на левичарите, която ще даде отражение в икономиката на света. Може да се предполага завръщането на протекционизма, редистрибуцията на доход, намаляване на консумацията и по-високи данъци за средната класа. Всичко това допълнително ще натисне надолу световната икономика. Най- много ще пострадат Китай и Индия, но и ЕС.

Външната политика на САЩ ще се отслаби и тоталитарните режими ще използват предоставилата им се възможност. Пред Путин, Ахмадинежат, Чавес ще се открият нови хоризонти.

Жертвите на отслабването на американската сила вече са набелязани. Най-вече в Латинска Америка, но и Афганистан, Ирак, Грузия, Украйна, Израел.

Демократите, преди тридесетина години успяха да убедят американците да гласуват за Джими Картър. Те успешно използваха кризата след изгубената война във Виетнам. Сега отново има криза. Това не е кризата, на която американските социалисти се надяваха, но и тя им върши работа. Надеждата е, че винаги след картъровци се появява някой Рони, който да оправи нещата, но дотогава ще трябва да минат още 4 години. И те ще бъдат тежки години за всички в свободния свят.

--------------------------------------
Днес е последният дебат между кандидатите. Макейн трябва напълно да забрави за политическата коректност и да наблегне на черните краски! До 4 ноември има все още време. Не знам дали Макейн има реален шанс да обърне нагласите в своя полза, но е длъжен да направи всичко възможно. Пожелавам му успех!
God Save America!




Гласувай:
0



1. анонимен - Скитият вот в полза на Маккейн
15.10.2008 16:06
е около 10%.Това означава,че ако надутите в полза на Обама социологически проучвания сочат 5-6%,дори 7-8% преднина за Обама,то Маккейн ще е сигурния побадител.
цитирай
2. анонимен - От СТБ
16.10.2008 04:13
Точно това беше сравнението, което трябваше да се прави от самото начало. Да се сравнява Обама с Картър. Също приятен, също харизматичен и също така готов да бъде в услуга на втълпявани от левичарите идеи, зареди рейтинг!
Поздравления за написаното!
цитирай
3. анонимен - Грешка
16.10.2008 10:25
В текста има съществена грешка - Кисинджър беше държавен секретар на Никсън, не на Картър. Така че Кисинднжър на е предавал Родезия на комунистите и Никарагуа на същите. Мисля, че авторът го бърка с Бжежински, който беше съветник по сигурността на Картър, но не е бил държ. секретар. Той е странна птица, поляк, ярък антикомунист, силно мразен от БКП и КПСС. Но всъщност издаде левичарската си порода, защото беше против войната в Ирак и подкрепи Саддам. Кисинджър винаги е бил последователен антикомунист и десен консерватор. Иначе всичко друго горе е вярно - Обама ще бъде втория Картър /най-лошия президент след войната в САЩ/. С тази разлика, че Обама ще се провали още повече. Лоши години очакват Америка и света.
Поздрави: Огнян Дъскарев
цитирай
4. libertybell - # 1,
16.10.2008 10:55
в подкрепа на казаното от теб:
http://www.anncoulter.com/
цитирай
5. libertybell - Оги, видях грешката още когато прочетох
16.10.2008 11:02
материала, но прецених, че анализът на Римл@нин е достатъчно съдържателен за бъде популяризиран. Затова и предпочетох да не коментирам явната грешка!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: libertybell
Категория: Политика
Прочетен: 786389
Постинги: 176
Коментари: 1345
Гласове: 15485