Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2008 00:17 - Силата на разума
Автор: libertybell Категория: Политика   
Прочетен: 5418 Коментари: 9 Гласове:
2

Последна промяна: 21.03.2009 19:43


image

Днес прочетох забележителната  книга на Ориана Фалачи "Силата на разума". В откъса по-долу е отговора й на въпроса "защо левицата е на страната на исляма?":

"... Но преди всичко въпроса ми е грешен поради заблудата ми, че левицата е базирана на светската идеология. Въпреки, че е дъщеря на секуларизма, който е роден от либерализма, т.е. е против догматизма, левицата не е светска сила. Независимо как е облечена - в черно, червено, розово, зелено, бяло, левицата е религия.Тъй като черпи силата си от религиозни идеи, от религиозната вяра, че притежава единствената истина. От едната страна, доброто, от другата - злото. От едната страна светлото бъдеще, от другата - мрака. От едната страна другарите, благословените, вярващите, от другата - неверниците, неверните кучета. Левицата е църква, но не църквата, която произлезе от християнството и поради това е открита за свободната воля. Левицата е църква, религия като исляма. Както исляма, левицата никога не се извинява, никога не признава греховете си и се счита за непогрешима. Както исляма левицата  иска да оформи света по свое подобие, да построи общество върху проповедите на Пророка. Както исляма левицата  поробва собствените си последователи. Тя сплашва и държи в невежество дори и интелигентните си поддръжници. Както исляма тя не приема различните мнения и ви презира, наказва, унижава, ако имате различно мнение. Както исляма левицата е антилиберална, автократична, тоталитарна, дори ако се прави на демократична... Както исляма левицата е антизападна. "

-----------------------------
"Гневът и гордостта" от Ориана Фалачи можете да прочетете тук, благодарение на Gantree !
 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mph - *
12.07.2008 13:32
Който не го е живял - ще открива топлата вода. Градихме светлото бъдеще с лишения и имахме вяра в правилните идеи и после щеше да е много хубаво. Страда човекът на земята, но, ако не греши и има вяра, ще отиде на правилното небе.
Що пък точно ислям? Просто която и да е религия.
цитирай
2. libertybell - mph,
12.07.2008 14:33
цитатът може би малко "увисва" във въздуха, но си е съвсем релевантен в контекста на книгата, която си струва да бъде прочетена!
Основната цел на Фалачи е да събуди разума на европейците за отпор срещу целенасоченото завладяване на Европа от исляма и разрушаването на корените на западната цивилизация отвътре в последните 30 години. Става дума за добра публицистика, подкрепена с факти, а не за параноя!
цитирай
3. galinabg - написано по прекрасен начин,
13.07.2008 17:13
но ние си го знаем!то е част от настоящето ни.опазил Бог, ако ще бъде и част от бъдещето ни:)))
цитирай
4. libertybell - Галина,
13.07.2008 23:46
ако няма отпор тъжното бъдеще на Европа е ЕВРАБИЯ !
цитирай
5. gantree - !
14.07.2008 12:40
Откъсът, който си избрала, е много добър, много улучен, поздравления.
цитирай
6. libertybell - Ган, книгата е много добра (знаеш!) и
14.07.2008 19:47
има още много откъси, които си струва да бъдат прочетени от повече хора! Но аз пиша доста бавно на кирилица, пък и времето не ми стига...
цитирай
7. dagma - Мислила съм, че една от комунистическите гнусотии
18.07.2008 15:18
е заимстването на християнска символика, като йезуитски начин за изместване на вярата. Имаха си техни "светци", ритуали, олтар, празници. Но като чета този откъс разбирам, че всъщност цялата им помийна същност уподобява ислямската догматика.
Поздрави!
цитирай
8. libertybell - dagma,
18.07.2008 18:27
комунистическите "проповедници" дрънкаха тъпизми от сорта, че Исус бил първият комунист и това беше единственият им "допир" с християнството!
В държавите, в които мнозинството от хората бяха вярващи (Полша, Чехия, Унгария) комунистическата идеология не "пусна" такива дълбоки корени като в България... но това е друга тема.
Поздрави и дано имаш време да прочетеш книгата. Сигурна съм, че няма да съжаляваш!
цитирай
9. dagma - Да, така е.
19.07.2008 14:45
А и католицизмът от своя страна предполага твърди антикомунистически убеждения. Поне поведението на папа Йоан Павел Втори свърза в съзнанието антитоталитаризъм с католицизъм.

За книгата вече има много добри отзиви и от теб и от gantree, а и откъсите които сте цитирали са достатъчно красноречиви. Ще си я взема. :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: libertybell
Категория: Политика
Прочетен: 782423
Постинги: 176
Коментари: 1345
Гласове: 15485