Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2008 01:50 - Авада Кедавра !
Автор: libertybell Категория: Политика   
Прочетен: 4100 Коментари: 14 Гласове:
0

Последна промяна: 19.05.2008 01:56


На митинг-събора в местността  Демир баба текке

image

Емел Етем напомни, че съборът се провежда вече 18 години и тази традиция:
"показва на всички български граждани, че ние сме много силни, а вие сте много мъдри".

Ремзи Осман:
  
"Време е ДПС да увеличи своето присъствие във властта, защо вицепрезидентът да не е от движението"
"Някои казват - стига му на ДПС толкова власт. Няма такова нещо! На следващите избори ще вземем още повече власт"
Той се обърна към младите етнически турци с въпроса защо няма турци, които да са полицаи и съдии. "Вземете си дипломите и атакувайте тези институции, съдете за дискриминация при отказ да ви приемат"

Валери Цветанов
:
 "ДПС направи от злото добро, превърна толерантността в печеливша политическа визия"

Юнал Лютфи

"ДПС е не само незаобиколим партньор, с който всеки иска да управлява днес, но и една от водещите партии, чиито успехи след всеки парламентарен избор стават все по-големи"

Иван Костов преди години каза : 
ДПС е проклятие за България!






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mph - *
19.05.2008 11:52
Не с цел да отклонявам, а да допълня лъжата. Съборът се е провеждал стотици години. От 18 години си е заплют от ДПС. А самото свято място не е турско, нито османско. Има хора, които присвояват дори история.
цитирай
2. libertybell - mph,
19.05.2008 13:28
На мястото последователно е имало тракийско светилище, средновековна християнска черква, а от 16 век - гробница на къзълбашкия светец Демир баба.
Алевиите (къзълбаши и бекташи) практикуват неортодоксален ислям - езотерична форма на суфизма. Те са мистици, които вярват в прякото общуване с бог ... и т.н.
(http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B8)

Във всеки случай не виждам допирни точки между ритуалите на алевиите и политическите сборища на ДПС...
цитирай
3. eien - Митинг! Добра дума за 2008 г.
20.05.2008 11:11
Добра дума за 2008 г.
цитирай
4. анонимен - Коя е тази бе?
22.05.2008 08:39
Да си държи "речите" в Турция.Кой българин, кой български политик има в тяхното турско правителство и се разпорежда в Турция, както ТЕ у нас?!
цитирай
5. libertybell - feldmarshall,
22.05.2008 19:40
не приемам лозунги като твоя и затова го изтрих!
цитирай
6. zaw12929 - Крайно време е да не се гневите по ...
23.05.2008 00:37
Крайно време е да не се гневите по никой начин ха българските турци. Ужасно е казаното че ДПС да си държи речите в Турция. Ние също тачим българите в другите държави. Не можем да живеем все с нелепата мисъл, за робството. Недопустимо е да ги мразим, да им пречим да си провеждат митинги, да считаме, че трябва да ни искат позволение. Те са равноправни български граждани. Като европейци трябва да си променим отношението. Не заслужават нашите упреци.
Правилни са претенциите им да бъдат съдии или полицаи. Нали сме демократична държава,
Този постинг е добър, за да си кажем мнението и... като е като горенаписаните коментари- да се замислим. С много ненавист сме закърмени. Всяка втора дума ни е робство, а то е минало. Свалянето на граници в ЕС не се отнася само до държавните граници. Вместо обич, приятелство, ежедневно се насажда ненавист, нетърпимост, негативизъм. И на кого е нужно такова отношение. Показва една крещяща изостаналост на иначе хора умни, интелигенцията на държаавата. Не трябва ли да има турци съдии, полицаи, военни. Те са равноправни български граждани. Ако имат дипломи- защо да не ги назначават. Защото ще спазват законите ли? Ще сложат ред в съдилищата.
Не може в един коментар да се каже всичко, но и не бива да се показва ненавист и омраза
Когато ДПС поддържа сините управници, не ги ругаехте. Костов ги употреби, като не им даде права. НО, това свърши. И щеше да продължи Доган да ги поддържа, но те самите се разпаднаха , а днес се надпреварват с Герб и Атака да клеветят България пред институцийте на ЕС. Недолюбването на държавата на никого не е помогнало. Пак сме Орел. рак и щука ,Докога.
ДПС е силата, която ни предпази да не се изколим, както стана в Югославия, а ние продължаваме с мислене от преди 150 години.
Преди освобождението у нас има български училища, вестници, църкви. Не е била само България под управлението на султана . Но другите народи не го помнят. И вървят напред.Не ДПС, а той И К е проклятие за България.
Те са силни като движение. Ние не сме дори умни, а ни нарича "мъдри"
Умният винаги ще излезе от положение, в което мъдрият няма да се постави
Отново ви напомням- намерете ония неща, които да ви помогнат да разберете и другите. В случая българските турци. Преди 89 г бяха унижавани. Днес, като се пишем демократи, няма как да продължава същото. Има още за изтриване в постинга и с каква цел е написан?! !!?? И всичко е най доброто решение! Изтрийте го за да не е паметник на нетолерантност и недомислие!
цитирай
7. анонимен - Какво безочие!!!
23.05.2008 01:45
zaw12929 ,какво и колко бих ти написала тук, но знаеш,че няма да ми стигне нощта. Никога няма да се забрави клането в Батак, а филма "Козият рог" и още ред такива примери?!!!!!!!!!
Не ви е срам ,че и в днешно време продължавате...
Я ми кажи помаците, като са българи, защо учат турски и кой им купува турските учебници, кой им праща от малки децата в Турция да се "образовали" На какво бе, бате? Мислиш ли, че пасем трева? Колко Българи има в Турското правителство и кога там излъчват по националната им телевизия новини на български език? Цигани, турци и всички чужди събрани заедно живеещи в България не са ли вече повече от нас българите. И нали турците си ходиха там в Турция ,защо се върнаха бе, бате? Знам защо и ти знаеш. Защото тук си правят каквото поискат, България е мащеха за нас Българите! Но има Господ
....ще видите един ден, ако аз не доживея.
Повече няма да пиша в тази тема -отвратена съм!
цитирай
8. libertybell - zaw12929,
23.05.2008 01:53
хубаво е, че имате мнение по всички въпроси и многословно ни запознавате с него. Но би било добре да вникнете в написаното преди да давате непоискани съвети!
Независимо, че българските турци гласуват под строй за ДПС, не слагам знак за равенство между тях и партийния апарат на ДПС, произлизащ основно от структурите на Държавна сигурност. В голямата си част българските турци са жертви на толкова хваления "етнически модел" на Доган.
Въпросът не е дали да има етнически турци съдии, полицаи и т.н. - има ги и сега. Те са български граждани и имат същите права като останалите граждани (българи, арменци, евреи, роми и пр). Логическото ударение в цитата е, че ако не успеят в конкуренцията с други кандидати да се изкарат жертви на дискриминация т.е. да черпят "права" от политическата коректност. Сега разбрахте ли?
цитирай
9. fenor - На ДПС май вече му е време...
24.05.2008 17:38
...да мине в опозиция. Щом го има, криво или право, и то трябва да бъде партия като другите в България. Нека да ги видим как се държат в опозиция, щом искат да са партия в европейска държава. За тази цел обаче българите трябва да гласуваме, а българските политицит за които сме гласували, да знаят че от тях се иска силна и мъдра българска политика!
цитирай
10. libertybell - @ fenor
25.05.2008 00:39
Да, време е ДПС да отиде в опозиция!
Но ако избирателите продължават да си въобразяват, че политиката не ги "касае" (мразя тази дума!) и половина от тях отказват да гласуват, няма как това да се случи!
цитирай
11. evrazol - Незаобиколим партньор - хе хе
25.05.2008 00:51
Изречението показва колко добре им е ясно що за партньор са. Таралеж в гащи. Най-голямата грешка в това изречение е усещането за самоизолация. Как да го приемеш, като то очаква да го заобиколиш. Мафиотското ръководство на тази организация се крепи на българската ни етническа мафия. И е неин незаобиколим партньор. Съдбите на турската и българската мафия са взаимно зависими.
цитирай
12. libertybell - evrazol,
25.05.2008 01:24
ДПС на два пъти направи предложение, на което нямаше устояване:) Първият път на Беров (лека му пръст), а след това на Станишев. Чудя се в следващия парламент пак те ли ще са мандатоносител? Крали Бойко се зарича, че с тях - "никогиж"... , но за сега:) Догодина ще видим кой мач ще се играе: милицията срещу ДС, или милицията с ДС ?
цитирай
13. анонимен - LmaYLCbdhc
03.07.2011 13:52
None can doubt the vrecatiy of this article.
цитирай
14. анонимен - hdmlHmkXYpSmv
04.07.2011 11:01
CUzgR5 <a href="http://kyyggwrayobc.com/">kyyggwrayobc</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: libertybell
Категория: Политика
Прочетен: 782300
Постинги: 176
Коментари: 1345
Гласове: 15485