Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2007 12:06 - Наглост без граници!
Автор: libertybell Категория: Политика   
Прочетен: 1033 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 21.03.2009 20:02


От около два месеца има нов постоянно действащ ВСС т.нар. правителство на съдебната власт. 
И от самото си създаване се оплете  в процедури и "казуси",  нелепостта на които простия ми инженерен ум не е в състояние да обхване.
За какво става дума? За наглост и лакомия естествено:
- от една страна ВСС гласува членовете му да се "самоосвободят" от заеманите до този момент длъжности и съответно да получат "обезщетение" от около 60 хил. лв на калпак;  За какво всъщност ще получат обезщетение не е ясно. Може би някой  ги принуждава да работят в ВСС?
- от друга страна пак същите си гласуват правото да имат магистратски статут, което означава % за прослужено време върху заплатите, по-големи отпуски и осигуровки и пр. социални привилегии. А освен това запазване на работното им място в съдебната система.  Какво изобщо значи това да си гласуваш правото на магистратски статут ???  По тази логика ако се съберем двайсетина човека и ние можем да си гласуваме магистратски статут!?
- миналата седмица същите тези "пердета" са си гласували нови бонуси - за участие в две или повече комисии да вземат допълнително между 5 и 35 % върху заплатите !  За участие в една комисия - направо не мога да повярвам - безплатно!  Нали работата им е да участват в комисии? Нали затова направиха ВСС постоянно действащ орган?

Въпросът все пак не е в това колко пари (ще) получават. Отвратителен и отблъскващ е начинът на употреба на властта на всяко ниво. И последният шушумига, който се добере на някакво постче започва безогледно да го употребява за удовлетворение на собствените си желания - заплата, служебна кола, джакузи, мезета ... 
Особено ми е противно да наблюдавам жалките маневри на членовете на ВСС за докопване до още някоя екстра.  

Е, ако това е  "каймакът" на съдебната власт, какво да кажем за утайката?



Тагове:   наглост,


Гласувай:
0



1. liliahristova - Има си граници тази наглост и те са държавни
10.12.2007 12:31
Докато републиката чрез своя парламент приема закони, които позволяват на определени съсловия сами да си гласуват привилегии, ще бъде така. И затова все по-малко хора ще се наричат избиратели.
цитирай
2. libertybell - Има граници НО само на теория ...
10.12.2007 14:13
Парламентът е отражение на своите избиратели, затова нямам особени надежди. Не забелязвам т.н. гражданско общество да реагира на злоупотребата с властта като на нещо недопустимо. Има едва чуващи се гласове, но те не стигат до съзнанието на мнозинството от народонаселението. По-скоро повечето от съгражданите ни одобряват употребата на властта за лични цели, и при възможност биха правили точно същото!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: libertybell
Категория: Политика
Прочетен: 786474
Постинги: 176
Коментари: 1345
Гласове: 15485