Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2007 03:33 - Бай Ганьо прави избори - evergreen
Автор: libertybell Категория: Политика   
Прочетен: 934 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.03.2009 19:53


Съботата - свещенодействие. "Дадено" ни е цяло денонощие (с евроизборите - цели две за тази година!) за мислене. Вперили поглед в пъповете си (за съсредоточаване) размишляваме за кого да гласуваме. Не стига тази мъчителна и (почти) непосилна работа, ами и никакъв алкохол ...
Но няма да се оплакваме. Властта знае кое е най-доброто за нас: кога да мислим - кога не, кога да сме сами - кога не съвсем, кога да празнуваме и така за каквото се сетите. Защо не сме благодарни, а мрънкаме? Председателката на ОИК- София Зулчева беше направо възмутена, че вместо да й целуват ръка, че са на светло и на топло, хората от секционните комисии роптаят, че трябвало да чакат!? Как е възможно все песоглавци да изплуват отгоре? След толкова избори - все същата тъпашка (липса на) организация.

В Кърджали и околните села шарят автобуси с хора, които живеят 3 месеца в Турция, 3 месеца в България ??? Какво толкова - някакви си 15-16 000 избиратели? Разни активисти на ДПС се правят на Кашпировски: само така ви се струва, не виждате никакви автобуси, отпуснете се, дишайте - издишайте, затворете очи, забравете...


Алъш - вериша с циганските гласове си върви без проблеми. Румен Петков (о, ужас, някакъв пиян гражданин заплашил безценния му живот по телефона!) мърда строго зловещата си брадавица и рапортува как има 2 (словом двама) задържани за купуване на гласове!!! М-да, властта не си поплюва - работи, та се къса.

Докато малцинствата се възползват кой както може от фалшивата ни демокрация, какво прави през това време мнозинството от мъдрият, трудолюбив и умен (хахах на 2-ро място в света след евреите!) български народ? Някаква част гласува, повечето - люпят семки, слушат фолк, пият парцуца и гледат сеир, и май се мислят за големи тарикати. Има и такива, които са толкова извисени над плебса, че не искат да се занимават с подобни простотии като избори - скучно им е; никой не е достоен за гласа им, защото всички са маскари; политиката не ги "касае" и прочее глупави обяснения и оправдания, които не успяват да прикрият срамната липса на политическа култура и гражданска отговорност.


Е, тъй като съм истинска българка: доволна съм, че Мартин Заимов се представи добре, но още повече - от разочарованата, обидена и унила физиономия на Бригадира. Едно много мижаво удовлетворение, но все пак! 

След повече от 100 години Бай Ганьо прави избори все със същата шумна бутафорност и кръчмарска бруталност!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: libertybell
Категория: Политика
Прочетен: 782344
Постинги: 176
Коментари: 1345
Гласове: 15485